Welke vorm eiken eettafel past in mijn interieur?

16 februari 2024

Een eiken eettafel is een klassieke en tijdloze keuze voor elk interieur. Er zijn echter verschillende vormen eiken eettafels verkrijgbaar, waardoor het lastig kan zijn om te kiezen. In dit blog bespreken we de verschillende vormen eiken eettafels en geven we tips voor het kiezen van de juiste vorm voor jouw interieur.

Ronde vorm

Een ronde eettafel is een gezellige en knusse keuze. De ronde vorm zorgt ervoor dat iedereen aan tafel goed met elkaar kan praten en dat er geen hoekige randen zijn waar mensen zich aan kunnen stoten. Ronde eettafels zijn ook ideaal voor kleine ruimtes, omdat ze de ruimte groter doen lijken.

Ovale vorm

Een ovale eettafel is een combinatie van een ronde en een rechthoekige tafel. De ovale vorm heeft de gezelligheid van een ronde tafel, maar kan in bepaalde ruimtes beter staan dan rond. Ovale eettafels zijn ook een goede keuze voor ruimtes met een langwerpige vorm. De ovale vorm is heel populair door ze speelse uiterlijk, en heeft tegenwoordig al vele variaties.

Rechthoekige vorm

Een rechthoekige eettafel is de meest veelzijdige vorm. Deze vorm past in elk interieur en is geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Rechthoekige eettafels zijn ook ideaal voor grotere gezelschappen.

Andere vormen

Naast de drie meest voorkomende vormen zijn er ook andere vormen eiken eettafels verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante tafel, of organische tafel. Deze vormen zijn vaak wat minder traditioneel, maar kunnen een unieke en stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur. Zo is een organische eettafel populair als alternatief voor het traditionele ovaal en in trek bij Japandi en en Scandinavisch geïnspireerde interieurs. De vorm maakt het wat zachter en geeft het een unieke uitstraling en kan in sommigen ruimtes praktischer zijn dan een “normale ovale eettafel

Welke vorm past bij jou?

De keuze voor de juiste vorm eiken eettafel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je interieur, het aantal personen dat aan de eettafel moet kunnen zitten en je persoonlijke stijl. Verder is het ook goed te bekijken welke afmeting het beste past in de ruimte, in een andere blog bespreken we hoe je het beste het formaat kiest.

Als je een kleine ruimte hebt, is een ronde of ovale eettafel een goede keuze. Deze vormen maken de ruimte groter lijken.

Als je een groot gezelschap hebt, is een rechthoekige eettafel een goede keuze. Deze vorm biedt ruimte aan meer mensen.

Als je een traditioneel interieur hebt, is een ronde of rechthoekige eettafel een goede keuze. Deze vormen passen bij veel verschillende interieurstijlen.

Als je een modern interieur hebt, kun je kiezen voor een andere vorm, zoals een vierkante of zeshoekige tafel. Deze vormen kunnen een unieke en stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur.

Tips voor het kiezen van een eiken eettafel

Naast de vorm van de tafel zijn er nog een aantal andere factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van een eiken eettafel. Denk bijvoorbeeld aan de volgende tips:

  • Kies de juiste afmetingen. De tafel moet groot genoeg zijn om iedereen comfortabel te kunnen laten zitten.
  • Kies de juist vorm. Die past bij je interieur en ruimte waar die in komt te staan.
  • Kies voor de juiste afwerking. De afwerking van de tafel bepaalt de uitstraling van de tafel. Je kunt kiezen voor een naturel afwerking, een geborstelde afwerking of een gekleurde afwerking.

Met een beetje onderzoek kun je de perfecte eiken eettafel vinden voor jouw interieur.

Relevante artikelen

Eiken tafel behandelen? Zo pak je het aan

Lees meer

Hoeveel personen passen aan een ronde eettafel?

Lees meer

Afmeting eettafel: Hoe lang moet een eettafel zijn voor 10 stoelen?

Lees meer
Open de chat
1
Eenvoudig een vraag Appen?
Goedendag! Voor vragen kunt u een WhatsApp bericht sturen.