Eiken eettafels

Filter

Eiken Eettafel: de perfecte aanvulling op elk interieur

Een eiken eettafel is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle, duurzame en unieke tafel. Eikenhout heeft een industriële en stijlvolle uitstraling, waardoor het perfect past in een modern interieur. Bovendien is eikenhout sterk en duurzaam, waardoor je jarenlang plezier kunt hebben van je eettafel.

Elke eiken tafel is uniek, dankzij de natuurlijke tekening en kleurschakering van het hout. Bij Mister Tafel kun je jouw eiken tafel helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke wensen. Kies zelf de kleur, het onderstel en de vorm van je tafel.

Voordelen van een eikenhouten tafel

Een eikenhouten tafel biedt vele voordelen. Het hout is sterk en hard, waardoor het beter bestand is tegen krassen en deuken dan de meeste andere houtsoorten. Bovendien heeft eikenhout een rustieke en tijdloze uitstraling, waardoor het een verrijking is voor elk interieur.

Eikenhout is ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Het hout voor de tafelbladen van Mister Tafel is afkomstig uit Europa, waardoor de transportkosten laag zijn. Hierdoor kunnen wij een lage prijs rekenen voor onze eikenhouten tafels.

Maak je eiken tafel op maat

Bij Mister Tafel hebben we standaardafmetingen maar hebben we ook de mogelijkheid een eiken tafel op maat te maken. Kies de ideale vorm en maat voor jouw eettafel. Ga je voor een ronde eiken tafel, rechthoekige eiken tafel of ovale eiken tafel? Of kies je voor een unieke boomstamtafel of visgraattafel? Neem hier voor contact met ons op!

Selecteer het perfecte onderstel voor je tafel. Kies uit verschillende soorten stalen tafelpoten, zoals Matrix, Trapezium, X-tafelpoot, U-tafelpoot, A-tafelpoot of Klassieke tafelpoot. Of kies voor de nieuwe Scandinavische stijl onderstellen, zoals bijvoorbeeld de VV-tafelpoot, VN tafelpoot. Pas de kleur van het onderstel aan je voorkeur. Kies uit mat zwart, mat wit of staal antraciet.

Laat het tafelblad behandelen met een olie of lak om het hout te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Kies uit verschillende kleuren, van licht tot donker.

Onderhoud van je eiken eettafel

Het is belangrijk om je eiken eettafel goed te onderhouden. Behandel het tafelblad regelmatig met olie of lak om het hout te beschermen tegen temperatuurschommelingen en vocht. Hierdoor verleng je de levensduur van je tafel.

Ontdek de collectie eiken eettafels van Mister Tafel

Bij Mister Tafel vind je een ruime collectie eiken eettafels. Kies uit verschillende stijlen en designs, van industrieel tot Scandinavisch. We bieden betaalbare en exclusieve eikenhouten tafels, zodat je altijd de perfecte tafel vindt voor jouw interieur.

Klantenservice en bestelgemak

Bij Mister Tafel staan we voor je klaar met persoonlijk advies en hulp bij het kiezen van je eiken tafel. We bieden snelle levering en eenvoudig bestellen. We zijn trots op onze tevreden klanten en positieve recensies.

Zo scoren wij een 9,9 uit meer dan 110 recensies! Ontdek de ervaringen van anderen en bekijk foto’s van onze prachtige Deense ovale eettafels in de huizen van onze klanten.

Bekijk hier onze reviews

Vragen? Neem contact op met onze experts

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze experts. We helpen je graag verder!

Bezoek onze showroom in Zoetermeer

Wil je onze eiken eettafels in het echt bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Zoetermeer. Hier kun je onze prachtige collectie eiken eettafels van dichtbij bekijken en je laten adviseren door onze deskundige medewerkers.

Veelgestelde vragen over onze eiken eettafels

Waarmee zijn de tafels behandeld, hoe maak ik deze schoon en onderhoud ik de tafel na ontvangst?

Bij ons kun je kiezen voor onbehandeld, waarbij het eiken blad geschuurd wordt geleverd op korrel 120. Houd er rekening mee dat een onbehandeld blad behandeld moet worden voordat je het in gebruik neemt. Je bent vrij om te beslissen of je een olie- of lakbehandeling aanbrengt.

De behandelde tafels omvatten alle andere opties, waarbij we onderscheid maken tussen olie en lak. De volgende kleuren zijn geolied: wit 5%, wit, smoke, gris belge, havanna, oyster, walnut, chocolade. Informatie over het onderhoud en de reiniging van de monocoat olie vindt u hier: “link”.

Voor wat betreft lakbehandelingen bieden wij Skylt matte lak en zwarte hardwax aan. Deze kunnen worden schoongemaakt met een licht vochtige doek en een beetje groene zeep (let op dat agressievere schoonmaakmiddelen de lak kunnen beschadigen).

Bij ontvangst is het belangrijk om de eerste week geen zware voorwerpen zoals vazen op de tafel te plaatsen. Pannen en borden kunnen wel voor korte tijd op de tafel staan, maar we raden aan een placemat te gebruiken. Als u een placemat gebruikt, haal deze dan gedurende de eerste week regelmatig weg, omdat de behandeling nog moet kunnen ventileren.

Het is in de eerste week nog niet geschikt om de tafel met water schoon te maken. Als u de tafel na de eerste week vochtig afneemt, gebruik dan spaarzaam water om problemen door vochtwerking te voorkomen.

Wat is de afstand tussen de tafelpoten?

De afstand van een blad tot aan de stoelen is afhankelijk van het type onderstel dat je kiest; maar het bepalen hiervan is vrij eenvoudig. Als je de tafelpoten aan de uiteinden mooi vindt, is er minder ruimte nodig voor stoelen. Bij een tafelpoot die vanuit het midden wordt ondersteund, is er meer ruimte voor stoelen omdat je rondom vrije ruimte hebt. Om alles in perspectief te plaatsen, zijn hier de aanbevolen afstanden om stoelen binnen de tafelpoten (aan de uiteinden) te plaatsen:

  • 160×90: 120 cm
  • 180×90: 140 cm
  • 180×100: 140 cm
  • 200×90: 160 cm
  • 200×100: 160 cm
  • 220×100: 180 cm
  • 240×100: 200 cm
  • 260×100: 220 cm

Als je een middenpoot hebt, kun je de gehele ruimte van het blad benutten. Een bijkomend voordeel is dat er aan de kop van de tafel meer ruimte is dan bij een tafelpoot aan het uiteinde.

Een nadeel van een tafelpoot in het midden van de tafel is echter dat je rekening moet houden met het feit dat het strekken van je benen lastiger kan zijn, omdat de poot zich volledig onder de tafel bevindt. Mensen die thuiswerken kunnen dit als vervelend ervaren, aangezien ze vaak langere tijd aan tafel zitten.

De meeste stoelen zonder armleuningen zijn 45-50 cm breed, en stoelen met armleuningen zijn 55-60 cm breed. Maar het is natuurlijk het beste om dit zeker te weten en op te zoeken of te meten.

Open de chat
1
Eenvoudig een vraag Appen?
Goedendag! Voor vragen kunt u een WhatsApp bericht sturen.