Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, we hebben verschillende kleuren beschikbaar. Mocht je twijfelen over de kleur kan je mailen voor meer foto’s. Of samples bestellen info@mistertafel.nl

De afstand aan een blad voor de stoelen is afhankelijk van welk onderstel je neemt; maar het bepalen hiervan is vrij eenvoudig. Wanneer je tafelpoten aan het uiteinde mooi vind is er minder ruimte voor stoelen, bij een tafelpoot die vanuit het midden wordt ondersteund is er meer plek voor stoelen omdat je rondom vrije ruimte hebt. Om alles in perspectief te plaatsen heb je de volgende afstanden om stoelen binnen de tafelpoten (aan het uiteinde) te zetten.

  1. 160×90 120cm
  2. 180×90                         140cm
  3. 180×100                       140cm
  4. 200×90                         160cm
  5. 200×100                       160cm
  6. 220×100                       180cm
  7. 240×100                       200cm
  8. 260×100                       220cm

Wanneer je een middenpoot hebt kan je dus wel de gehele ruimte van het blad gebruiken plus een bijkomend voordeel is dat het aan de kop van de tafel goed meer ruimte heeft dan een tafelpoot aan het uiteinde.
Wat wel een nadeel is van een tafelpoot in het midden van een tafel is dat je wel rekening moet houden dat het strekken van de benen lastiger gaat omdat de poot zich volledig onder de tafel bevind. Mensen die thuis werken kunnen dit als vervelend beschouwen omdat zij langer aan tafel zitten. De meesten stoelen zonder armleuning zijn 45-50cm breed, en met armleuning 55-60 maar het best is natuurlijk om het zeker te weten en op te zoeken/ meten.

s.

Omdat we elk onderstel op maat maken voor desbetreffende tafel is hoogte een vrije variabele. Met hoogte bedoelen we de bovenkant van het blad. 76 bovenkant blad is onze advieshoogte en standaard.
Mocht u willen afwijken hier in, kan dit op aanvraag.

De vrije hoogte voor stoelen om aan te schuiven varieerd tussen 69-73cm, afhankelijk van het model tafel.

Wanneer u vragen heeft over uw bestelling kunt u contact opnemen met Mister Tafel. Dit kan bij voorkeur via mail (info@mistertafel.nl) dit zodat wij uw gegevens erbij kunnen zoeken en direct kunnen antwoorden

 

Natuurlijk gaat het hier niet over de aankoop van een boek op bol.com of een usb kabel. U wilt er helemaal zeker van zijn dit de tafel is waar u jaren aan zult genieten. Om enige twijfel weg te nemen hebben we een fysieke showroom:

Showroom Zoetermeer op de Aluminiumstraat 97 2718RB

Dinsdag van 10:00 tot 17:00
Vrijdag van 10:00 tot 17:00
Zaterdag van 10:00 tot 14:00

Buiten deze dagen werken we op afspraak, voor een afspraak kan u mailen info@mistertafel.nl of appen +31639343600

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende kleuren afwerking met een matte lakafwerking.
Standaard vullen we de knoesten en schuren we de bladen vlak. Mocht je liever een geborstelde tafel willen behoort dit ook tot de mogelijkheid.

Schoonmaak

Schoonmaken is door de laklaag eenvoudig, dit alleen met een lichtvochtige doek i.c.m. groene zeep. Geen bijtende middelen gebruiken om beschadiging van de laklaag te voorkomen.

Onderhoud tafel

Vermijd in de eerste week zware objecten op de tafel, zoals fruitschalen of vazen, en voorkom gedurende 3 dagen elk contact met water. Indien u een kleed op de tafel gebruikt, verwijder dit dan wanneer de tafel niet in gebruik is. Na deze 3 dagen kunt u de tafel schoonmaken met een licht vochtige doek, eventueel met wat groene zeep. Bij het morsen van vloeistoffen zoals rode wijn of vet, of bij contact met kruiden, dient u dit direct te verwijderen met water en groene zeep. Vermijd hard boenen.

 

De bezorging voeren wij zelf of samen met onze bezorgpartner uit.

Onze bezorgdienst, Juuls Interieur Transport, zal u een mail sturen met een bezorgdatum. Mocht de voorgestelde datum niet schikken, dan kunt u reageren op het e-mailadres: planning@juuls-interieurtransport.nl. Als een voorgestelde datum niet uitkomt, kan de levering doorgaans met 1 of 2 weken (buiten de Randstad veelal 2 weken) verschoven worden. Ongeveer 30 tot 60 minuten voor de levering nemen zij telefonisch contact met u op.

Wanneer de tafel voorradig is kunnen we leveren met maximaal 4 weken.
Dit omdat we vaak wel de tafels op voorraad hebben, maar dan zijn deze nog onbehandeld. Dit doen we speciaal voor je op bestelling, het aanbrengen van een behandeling duurt 1-2 weken.

Indien de tafel niet voorradig is zal dit met 5-8 weken zijn.

Naast losse onderstellen kunt u ook losse bladen kopen; Die kan u vinden op onze website:
https://mistertafel.nl/tafelbladen/

Poten zijn eenvoudig te plaatsen. Als u in bezit bent van een boor en boortjes om de schroeven te bevestigen.

Op onze producten is herroepingsrecht van kracht. Dit moet binnen 14 dagen na ontvangst van de tafel. Tafels die speciaal op maat zijn besteld zijn geldt geen herroepingsrecht op. Omdat deze speciaal voor u zijn gemaakt.

Onze eiken eettafels zijn alleen voor binnen. Eikenhout is niet echt een houtsoort voor buitentafels. Het zou gaan scheuren en vergrijzen.

Zoals u weet is eikenhout een natuurproduct. Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving.

Hout zal nauwelijks werken wanneer de luchtvochtigheid in huis redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw tafel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg dat er lichte scheurvorming plaatsvindt. In dat geval kan een pannetje water op de verwarming of kachel  een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van het hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een miniem te beperken.

Bij een exemplaar van 200cm x 100 cm moet u ongeveer denken aan 60 à 70 kilo. Gelukkig is de tafel demontabel.

Er zitten geen grote noesten in ons hout, mochten er enkele kleine noestjes inzitten, dan vullen we deze standaard op, wel zo praktisch voor u! Het schuurstof van dezelfde plank wordt vermengd met een kleurloze lijmstof. Zo wordt het gaatje in dezelfde kleur opgevuld.

Uiteraard is dat mogelijk, op onze websites kunt u ons assortiment salontafels vinden. https://mistertafel.nl/salontafels/

Ook bankjes behoren tot de mogelijkheid, deze staan eveneens op de website. https://mistertafel.nl/zitbank/

Wij zoeken werknemers in de werkplaats, mail ons je cv en wie weet werk je binnenkort bij Mister Tafel.

Open de chat
1
Eenvoudig een vraag Appen?
Goedendag! Voor vragen kunt u een WhatsApp bericht sturen.