Hoe kies je de juiste eiken eettafel?

9 februari 2024

Een eiken eettafel is een tijdloze en stijlvolle keuze voor je eetkamer. Eikenhout is een sterk en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen slijtage. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je altijd een tafel vindt die bij jouw interieur past.

Als je op zoek bent naar een eiken eettafel, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blog geven we je een aantal tips om de juiste tafel voor jou te kiezen.

1. Overweeg het aantal zitplaatsen

De eerste stap is om te bepalen hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Houd daarbij rekening met het aantal personen dat regelmatig de eiken eettafel zit, maar ook met eventuele gasten. Als je een grote familie hebt, wil je natuurlijk een tafel waar iedereen comfortabel aan kan zitten. Meer informatie over hoeveel stoelen er aan onze eettafels passen klik hier

2. Kies de juiste afmetingen

De afmetingen van de eettafel zijn afhankelijk van het aantal zitplaatsen en de ruimte in je eetkamer. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om aan de tafel te zitten en om rond de tafel te lopen.

3. Denk aan de hoogte

De hoogte van de tafel is ook belangrijk. De standaardhoogte voor een eettafel is ongeveer 76 of 77 centimeter. Dit is een comfortabele hoogte voor de meeste mensen. Als je langere of kortere mensen hebt, kun je de hoogte aanpassen.
Houdt hierbij ook rekening met de zithoogte van de stoel. De standaardhoogte is tussen de 46 en 50 centimeter. Voor afwijkende maten kan je ons altijd mailen.

4. Kies de juiste vorm

Eiken eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De meest voorkomende vormen zijn vierkant, rechthoekig, rond en verschillende soorten ovaal en organisch. De vorm van de tafel heeft invloed op de uitstraling van je eetkamer.
In onze blog bespreken we welke vorm het beste past in je interieur

5. Bepaal de stijl

Eiken eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een klassieke, moderne, scandinavische, japandi of landelijke stijl. De stijl van de tafel moet passen bij de rest van je interieur. Bij de stijl begint je interieur.

6. Overweeg de afwerking

Eikenhout is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Je kunt kiezen voor een naturel afwerking, een gekleurde afwerking. De afwerking bepaalt de uitstraling van de tafel en de bescherming. Als je meer wil weten over de verschillen tussen olie en lak kijk dan hier. Wil je meer weten over het onderhoud lees dan onze blog met onderhoudsadvies

7. Denk aan het budget

De prijs van een eiken eettafel hangt af van een aantal factoren, zoals de maat, de vorm, de stijl en de afwerking. Er zijn eiken eettafels verkrijgbaar voor elk budget.

Met deze tips kun je de juiste eiken eettafel voor jouw eetkamer kiezen. Houd bij het kiezen van een tafel rekening met het aantal zitplaatsen, de afmetingen, de hoogte, de vorm, de stijl en de afwerking. Zo vind je een tafel die perfect past bij jouw wensen en budget.

Extra tips

Als je een eiken eettafel koopt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Je kunt onze tafels dagelijks schoonmaken met een lichtvochtige doek i.c.m. groene zeep/dreft. Behandelen met een speciale onderhoudsolie of -was is bij ons niet aan de orde door gebruik van lak. Dit helpt om het hout te beschermen tegen slijtage, kringen en vlekken.

Een eiken eettafel is een investering voor de lange termijn. Met goed gebruik kan de tafel jarenlang meegaan.

Relevante artikelen

Eiken tafel behandelen? Zo pak je het aan

Lees meer

Hoeveel personen passen aan een ronde eettafel?

Lees meer

Afmeting eettafel: Hoe lang moet een eettafel zijn voor 10 stoelen?

Lees meer
Open de chat
1
Eenvoudig een vraag Appen?
Goedendag! Voor vragen kunt u een WhatsApp bericht sturen.