Eiken eettafel combineren met andere meubels

2 februari 2024

Een eiken eettafel is een tijdloze en stijlvolle toevoeging aan elke eetkamer. Het is een meubelstuk dat jarenlang meegaat en een warm en uitnodigend gevoel aan de ruimte geeft. Maar hoe combineer je een eiken eettafel met andere meubels in je eetkamer?

Overweeg je interieurstijl

De eerste stap is om te overwegen welke interieurstijl je wilt creëren in je eetkamer. Eiken meubels passen goed bij verschillende interieurstijlen, zoals landelijk, modern, Scandinavisch en industrieel.

  • Landelijk: Voor een landelijke eetkamer kun je kiezen voor een eiken eettafel met een rustieke uitstraling. Combineer de tafel met houten stoelen, een houten buffetkast en een vloerkleed van natuurlijke materialen. Onze kleuren die hier populair voor zijn: bridge, bridge grey, walnut, chocolate en skylt matte lak
  • Modern: Voor een moderne eetkamer kun je kiezen voor een eiken eettafel met een strakke vormgeving. Combineer de tafel met metalen stoelen, een glazen buffetkast en een vloerkleed in een neutrale kleur. Onze kleuren die hier populair voor zijn: bridge grey, cloudy white
  • Scandinavisch: Voor een Scandinavische eetkamer kun je kiezen voor een eiken eettafel met een lichte een natuurlijk mogelijke kleur. Onze kleuren die hier populair voor zijn: bridge, cloudy white, en skylt matte lak
  • Japandi: Combinatie van eiken blad en eiken onderstel.
  • Hotel chic: Donker gekleurde bladen als zwart, dark smoke, of chocolate met zwart of anodic gekleurd onderstel.
  • Industrieel: Voor een industriële eetkamer kun je kiezen voor een eiken eettafel met een robuuste uitstraling. Combineer de tafel met metalen stoelen, een industriële buffetkast en een vloerkleed in een donkere kleur. Onze kleuren die hier populair voor zijn: bridge, bridge grey, walnut, chocolate en skylt matte lak

Overweeg de kleuren

De kleur van je eiken eettafel is ook belangrijk om te overwegen bij het combineren met andere meubels. Donker eikenhout past goed bij interieurs met warme tinten, zoals bruin, rood en oranje. Licht eikenhout past goed bij interieurs met koele tinten, zoals wit, grijs en blauw.

Overweeg de afmetingen

De afmetingen van je eiken eettafel zijn ook belangrijk om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat de eettafel groot genoeg is om iedereen aan te kunnen zitten. Voor meer informatie hebben we hier 2 blogs geschreven over het aantal stoelen, en welke afmeting het beste past.

Overweeg de materialen

De materialen van je andere meubels in de eetkamer zijn ook belangrijk om te overwegen. Kies voor meubels die qua materiaal passen bij je eiken eettafel. Hout past goed bij hout, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie van hout en metalen, glas of leer.

Tips voor het combineren van een eiken eettafel met andere meubels

  • Houd het rustig: Als je een eiken eettafel hebt, is het belangrijk om de rest van de meubels in de eetkamer rustig te houden. Kies voor meubels in neutrale kleuren of in dezelfde/vergelijkbare kleur als je eiken eettafel.
  • Creëer contrast: Als je een eiken eettafel hebt, kun je ook contrast creëren met de andere meubels in de eetkamer. Kies bijvoorbeeld voor meubels in een contrasterende kleur of met een opvallende vormgeving.
  • Experimenteer: Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende combinaties van meubels om te zien wat je mooi vindt. Zorg ervoor dat je de meubels in de eetkamer goed met elkaar combineert, zodat het een mooi en harmonieus geheel wordt.

Een eiken eettafel is een mooie en veelzijdige toevoeging aan elke eetkamer. Door rekening te houden met je interieurstijl, de kleuren, de afmetingen en de materialen, kun je een prachtige combinatie creëren met andere meubels in de eetkamer.

Relevante artikelen

Eiken tafel behandelen? Zo pak je het aan

Lees meer

Hoeveel personen passen aan een ronde eettafel?

Lees meer

Afmeting eettafel: Hoe lang moet een eettafel zijn voor 10 stoelen?

Lees meer
Open de chat
1
Eenvoudig een vraag Appen?
Goedendag! Voor vragen kunt u een WhatsApp bericht sturen.