Eiken eettafels onderhoud gids 

26 januari 2024

Een eikenhouten eettafel is een prachtige aanwinst voor elk huis. Het is een natuurlijk materiaal dat warmte en karakter toevoegt aan elke ruimte. Eikenhouten tafels zijn echter ook duurzaam en kunnen een leven lang meegaan, mits ze goed worden onderhouden. In dit blogbericht geven we je een aantal tips voor het onderhoud van je eikenhouten eettafel die je hebt aangeschaft bij Mister Tafel.

Dagelijkse schoonmaak

Het dagelijkse onderhoud van een eikenhouten eettafel is eenvoudig. Veeg de tafel regelmatig af met een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de behandeling kunnen beschadigen. Enkel water i.c.m. groene zeep is voldoende.

Onderhoud

De eettafel blijven we aanraden enkel schoon te maken met groene zeep of dreft. Geen sprays of andere schoonmaakdoeken die bijten. Dit kan de lak beschadigen. Mocht de tafel goed schoongemaakt moeten worden dan kan er gebruik gemaakt worden van een conditioner.

Speciale aandachtspunten

Hier zijn een paar speciale aandachtspunten voor het onderhoud van eikenhouten eettafel:

  • Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen direct op de tafel. Gebruik altijd een onderzetter.
  • Als er een vlek op de tafel komt, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Hoe langer een vlek op de tafel zit, hoe moeilijker deze te verwijderen is.
  • Vermijd boenen! Dit kan beschadiging van de lak veroorzaken

Tips voor het verwijderen van vlekken

Hier zijn een paar tips voor het verwijderen van vlekken van een eikenhouten eettafel:

  • Veeg de vlek zo snel mogelijk af met een vochtige doek. Als de vlek al is opgedroogd, kun je proberen deze te verwijderen met een milde zeepoplossing. Vermijd boenen.

Relevante artikelen

Eiken tafel behandelen? Zo pak je het aan

Lees meer

Hoeveel personen passen aan een ronde eettafel?

Lees meer

Afmeting eettafel: Hoe lang moet een eettafel zijn voor 10 stoelen?

Lees meer
Open de chat
1
Eenvoudig een vraag Appen?
Goedendag! Voor vragen kunt u een WhatsApp bericht sturen.